Tri ženina najbolja prijatelja:Nakit, cipele i čokolada


 nakit cipele cokolada

Tri ženina najbolja prijatelja:Nakit, cipele i čokolada Nakit, cipele i čokolada, ima li boljih ženinih prijatelja? Šta to tako magično privlači žene kada su ove tri stvari u pitanju?

Koliko god da imaju različit pogled na život, socijalnu inteligenciju i ukus kada su muškarci u pitanju, u jednom su sve žene saglasne: čokolada, visoke potpetice i nakit su neophodni za dobro raspoloženje. Žena cipelama osvaja svet, a pogotovo visokim potpeticama jer se tada oseća primećenom. Postoje čitave studije o tome šta je ženin najbolji prijatelj u kriznim situacijama, ali su gotovo sve saglasne u tome da ukus čokolade i kvalitetan šoping rešavaju mnoge probleme.
I sa stanovišta psihologije ovo je glavni recept za ženina sitna zadovoljstva. Doktorka Radmila Grujičić kaže da žena postaje bliža sa samom sobom kada počne da udovoljava svojim potrebama za ova tri “luksuza“.

mindjuse zenske mindjuse mindjuse za zene

– Čokolada podiže serotonin i deluje kao antidepresiv. Ženama su fetiši kupovina nakita i visokih potpetica i u tome vide mala zadovoljstva. To svakako podiže raspoloženje i neguje dame u pozitivnom smislu – kaže psiholog Grujičić.

Ona dodaje da, osim lepog izgleda, ove stvari imaju i dublju ulogu u životu.
– Kada sebi kupimo štikle ili nakit mi tada postajemo sami sebi prijatelji. To je najbitnija stavka jer ne možemo biti drugima prijatelj ako nismo sebi samima. A sebe volimo onda kada ispunimo svoje želje – dodaje Grujičićeva.

prstenje zensko prstenje srebrno prsten za zene

Osećaj krivice povećava uživanje

Iako je rašireno mišljenje da se žene suzdržavaju u konzumaciji slatkiša poput čokolade jer ih to goji, naučnici su došli do sasvim suprotnih zaključaka, piše britanski „Telegraf“. Prema novom istraživanju, upravo taj osećaj krivice povezan s ugađanjem sebi “zabranjenom“ hranom kod žena povećava samo uživanje u njoj.
Percepcija da je neka hrana greh kod žena će izazvati još veće zadovoljstvo. Kad žene znaju da je neka hrana dobra za njih, one će je doživeti kao manje ukusnu, jer su im očekivanja uživanja unapred smanjena, pokazala je studija.
U istraživanju naučnici su podelili 40 žena u dve jednake grupe od kojih su jednoj podelili časopise o zdravom životu s fotografijama mršavih i modela, a druga je grupa dobila časopis čije slike nisu bile povezane sa zdravljem. Nakon toga su svima podelili čokoladice i zatražili ih da ocene svoje uživanje. One koje su prethodno listale magazin o zdravom životu, mnogo su više uživale u čokoladi.
– Osećaj krivice jednostavno može povećati uživanje u nečemu – zaključak je Keli Goldsmit, autorke istraživanja univerziteta u Čikagu.

privezak cipelica cipelica kao privezak sandale

Ženama iz javnog života je bliska ova tema. Tako kreatorka Verica Rakočević kaže da žene u potpeticama deluju seksepilnije.

– Ne postoji ništa ženstvenije od žene koja ume da nosi štikle. Kada ona hrabro gazi u njima pojačava se erotski utisak. Takođe nakit je dragocena stvar. Ja sam često kupovala u antikvarnici nakit kako bih mogla da uživam u umetničkom komadu. Nakit je simbol prestiža, a koliko je dragocen najbolje pokazuje činjenica da se dobar nakit čuva u sefovima i koristi samo u specijalnim prilikama – kaže Verica Rakočević.

Stilistkinja Jelena Maćić, kao i o drugim temama, govori bez dlake na jeziku – da je čokolada zamena za ljubav.

Uostalom, opšte je poznato da konzumiranje čokolade u mozgu izaziva iste hemijske procese kao i zaljubljenost.

– Čokolada je odlična zamena za ljubav, pogotovo za žene koje su zapostavljene u ljubavi ili prolaze kroz neko ljubavno nezadovoljstvo. I šoping je zamena za lično nezadovoljstvo. Žene su romantične, a kada se sređuju i doteruju brane se time od ružne stvarnosti. Po principu, dok smo mi lepe sve oko nas je lepo – objašnjava Maćićeva.

Source: Tri ženina najbolja prijatelja:Nakit, cipele i čokolada | Porodica | Žena

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + nineteen =